Black Rose School Project

Het ‘Black Rose School Project’ is een muzikaal-pedagogische workshop die georganiseerd wordt door de Zuid Afrikaanse vzw ‘Black Rose NPO’. Dit project loopt reeds sinds een tiental jaren en is momenteel aktief in zowel Zuid Afrika als België. De doelstelling van dit project is om richting en inspiratie te geven aan de jongere generaties in onze maatschappij. Tijdens deze workshop kunnen kinderen zichzelf uitdrukken door middel van dans muziek en ritme en verstaan zij het belang van communicatie, discipline en respect voor elkaar. Dit project is uniek door haar transparante boodschap en laat een blijvende herrinnering na bij iedereen wie er aan deelneemt!

Inhoud

Het eerste deel van de workshop is een toelichting en demonstratie bij de Europese en Zuider-Afrikaans muzikale tradities zoals bolero, waltz, Balkan ritmes, Afrikaanse kwela, mbanqanga, Marabi, kwaito e.a. Tegelijkertijd wordt er ook aandacht besteedt aan de oorsprong en geschiedenis van de verschillende instrumenten die worden bespeeld zoals piano, drumstel, blaasinstrumenten en percussie.

Het tweede deel van de workshop behandeld de spelregels en dynamische elementen van muziek en samenspel: luisterbereidheid, concentratie, intuïtie e.a. Een aantal kinderen wordt uitgenodigd om samen met de muzikanten te spelen in 3 verschillende fases: -door middel van zelf percussie te spelen in het ritme van de muziek (discipline en intuïtie), -door mee te zingen of te improviseren (zelfexpressie en cultuur) en als laatste door te dansen op maat van de muziek (combinatie van verschillende elementen).  Ook de kinderen die niet deelnemen zijn op proactieve manier deel van het optreden van de kinderen: zij zijn de objectieve waarnemers van de prestaties van de deelnemers!  Dit is een workshop vol vreugde en plezier en voor de kinderen is het een zeer intense en leervolle belevenis!

Praktische details

Wil U meer weten over praktische zaken zoals de tijdsduur van de workshop? In welke talen wordt het project aangeboden? Wat is de kostprijs? Wanneer is het project in het land en kan het bij uw school langskomen? Stuur ons een mailtje of bel ons of navigeer naar de bookings pagina om daar uw vraag te stellen, wij zullen U zo snel mogelijk antwoorden.

 

 

Onze Partners